Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Nominatie Rabobank Award 2010

 
Flinke opsteker voor vrijwilligerswerk gemeente Leudal: Klikleudal.nl genomineerd voor Rabobank Maas en Leudal Awards 2010

Persbericht

Horn, 12 oktober 2010 - Klikleudal.nl, de digitale vacaturebank voor vrijwilligers in de gemeente Leudal, is genomineerd voor de Rabobank Maas en Leudal Awards 2010. Uit 23 inzendingen behoort deze website tot een van de drie genomineerden. De Maas en Leudal Award is een prijs voor coöperatieve ideeën die een blijvende verrijking zijn voor de lokale gemeenschap. De eerste prijs is maar liefst 25.000 euro, de tweede prijs 15.000 euro en de derde prijs 10.000 euro. Klikleudal.nl is een gezamenlijk initiatief van Proteion Welzijn en de gemeente Leudal. Pauline Jorissen, sociaal cultureel werker van Proteion Welzijn: “Het geldbedrag wat we kunnen winnen willen we besteden om Klikleudal.nl verder te ontwikkelen. Dit betekent een grote impuls voor het vrijwilligerswerk in de gemeente Leudal.”

De website Klikleudal.nl is hét middel om vrijwilligers en organisaties in de gemeente Leudal bij elkaar te brengen. Pauline Jorissen:”Vaak is het voor organisaties of verenigingen een probleem om (geschikte) vrijwilligers te vinden, terwijl het voor vrijwilligers lastig is om inzicht te krijgen in welk vrijwilligerswerk er is. De website brengt vragers en aanbieders van vrijwilligerswerk op eenvoudige en laagdrempelige wijze met elkaar in contact.” De coördinatie van klikleudal.nl is in handen van het Steunpunt Vrijwilligers, dat deel uitmaakt van Proteion Welzijn.

Stimulans
De Rabobank Maas en Leudal Awards is bedoeld om innovatieve, duurzame en maatschappelijke ontwikkelingen te stimuleren. Op maandag 8 november kiezen de aanwezige leden van de bank tijdens het Maas en Leudal Award-Gala de winnaar van de Award. Zij bepalen daarmee welk project er met 25.000 euro, 15.000 euro of 10.000 euro naar huis gaat. Pauline Jorissen: “In de toekomst zal er steeds vaker een beroep gedaan worden op vrijwilligers. Bij maatschappelijke organisaties en verenigingen blijven vaak nu al taken liggen omdat er te weinig menskracht beschikbaar is. De politieke ontwikkelingen maken vrijwilligerswerk in de toekomst alleen maar noodzakelijker. De samenleving kan gewoonweg niet meer zonder. Klikleudal.nl biedt hiervoor een oplossing. Met het geldbedrag dat we kunnen winnen gaan we Klikleudal.nl verder ontwikkelen en promoten. Ik ben blij dat we hiermee organisaties en vrijwilligers nog beter bij elkaar kunnen gaan brengen!”