Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Burgemeester gemeente Leudal schenkt koffie bij bewoners Proteion De Kreppel

 
Op vrijdag 19 maart 2010 heeft burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal samen met overige medewerkers van de gemeente en Proteion Welzijn vrijwilligerswerk gedaan in het kader van de landelijke actie NL Doet. De burgemeester Arno Verhoeven was actief in Zorgcentrum Proteion De Kreppel in Heythuysen waar hij koffie heeft ingeschonken voor de bewoners.

De bewoners van Proteion De Kreppel waren blij verrast door deze bijzondere service van de burgemeester in het kader van NL Doet. Naast de burgemeester was ook wethouder Huub van Bogget actief. Hij heeft in Haelen verse warme maaltijden van Tafeltje-dek-je bezorgd. Tafeltje-dek-je voorziet mensen die niet meer in staat zijn voor zichzelf te koken elke dag van een verse warme maaltijd. Tafeltje-dek-je is een voorziening van Proteion Welzijn in Baexem.

Start renovatie dierenweide null
Overige medewerkers van de gemeente Leudal en van Proteion Welzijn hebben de handen uit de mouwen gestoken bij Zorgboerderij Hoeve De Kaolder in Baexem, die onder meer dagbesteding aan senioren aanbiedt in samenwerking met Proteion Thuis en bij Zorgcentrum St. Elisabeth. Bij de Kaolder worden jongeren met autisme en ADHD opgevangen die veel baat hebben bij omgang met dieren.Enthousiast en vol inzet hebben de vrijwilligers hier ingezet. Alle konijnen zijn verhuist naar een tijdelijk onderkomen en het kippenhok is afgebroken in afwachting van een nieuw. Bij St. Elisabeth te Haelen kregen de rolstoelen en rollators een degelijke onderhoudsbeurt en hebben de vrijwilligers het terras opgeknapt. De bewoners kwamen even kijken en gaven complimentjes.

Meedoen als vrijwilliger?
De organisatie van NL Doet is in de gemeente Leudal in handen van de gemeente Leudal en Proteion Welzijn. Doel van NL Doet is het vrijwilligerswerk en de vrijwilliger in de schijnwerpers te zetten. Ook in 2011 zal de gemeente Leudal meedoen aan de actie NL Doet. De gemeente wil het dan nog grootser aan gaan pakken dan dit jaar. Wilt u ook vrijwilligerswerk doen in de gemeente Leudal, zoals een taalcoach of een vrijwilliger voor te gaan vissen. Of heeft uw organisaties klussen die gedaan kunnen worden door vrijwilligers? Meld u zich dan bij Steunpunt Vrijwilligerswerk in Baexem via telefoon 0475-453033.