Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Behoeftepeiling Introductieavond Sociale Media

 
Social Media: Wat wil en kun je ermee? Maar liefst 91 procent van de Nederlandse jongeren is actief op Social Media. Hiermee behoren de Nederlandse jongeren tot de top van de Europese Unie.

Toepassingen op internet zoals Facebook, Linkedin, Twitter en Hyves worden in honderdduizenden huiskamers dagelijks vele uren gebruikt. Het onderhouden van contacten en uitwisselen van informatie zijn veelgebruikte functies van het gebruik van deze Social Media. Sociale contacten en communicatie vinden mensen belangrijk en dit verkaart mede het succes van deze social media.

Zijn er risico's aan verbonden?
Tijdens de 'introductieavond Social Media' wordt uitleg en toelichting gegeven over Social Media. Aan bod komen onderwerpen zoals 'Wat kunnen deze Social Media?', 'Wat zou ik er mee kunnen?', 'Wat doen mijn kinderen ermee ?', 'Zijn er risico's aan verbonden ?' Daarnaast worden er ook een demonstraties gegeven van de belangrijkste Social Media zodat ieder zich een beeld kan vormen van de mogelijkheden en het gebruik van deze toepassingen. Aan het eind van de avond heeft ieder een inzicht in de mogelijkheden (en beperkingen) van Social Media. Op basis hiervan kan men een keuze maken om eventueel een volgende stap te gaan zetten in de wereld van de digitale communicatie.

Heeft u interesse in een 'Introductieavond Social Media' dan kunt u contact met het Steunpunt Vrijwilligerswerk, Pauline Jorissen, Dorpstraat 32, Baexem, tel.0475-453033, e-mail paulinejorissen@proteion.nl