Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Gratis NL DOET-workshop op 5 januari 2012

 
Op 5 januari 2012 vindt er een gratis NL DOET-workshop plaats die gericht is op de promotie van uw vrijwilligersorganisatie op 16 en/of 17 maart aanstaande tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL DOET.

Ook in Leudal willen wij het vrijwilligerswerk promoten en de mensen kennis laten maken met allerlei vormen van vrijwilligerswerk. Daarom is het van belang dat uw vrijwilligersorganisatie meedoet met NL DOET! Op 16 en 17 maart 2012 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden vrijwilligersorganisaties in het land. NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De actie zet de vrijwillige inzet in de spotlights en activeert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Doe mee!

U maakt uw organisatie bekend, laat mensen vrijblijvend en laagdrempelig kennismaken met het vrijwilligerswerk in uw organisatie en wie weet komen mensen terug om bij u klussen te blijven doen! Om u te helpen met het opzetten van een leuke en geschikte NL DOET-activiteit organiseert het Steunpunt Vrijwilligers Leudal een gratis NL DOET-workshop op 5 januari 2012.

Wat leren deelnemers bij de workshop NL DOET ?
In deze leuke en inspirerende workshop leren deelnemers hoe ze nieuwe (bedrijfs-)vrijwilligers kunnen werven én behouden met als startpunt een activiteit op NL DOET. Ook gaat u een of meerdere geschikte activiteiten uitzoeken en uitwerken voor die dag(en). U bepaalt wat u gaat aanbieden. En wist u dat u maximaal € 500,- kunt aanvragen om deze activiteit op te zetten bij het Oranje Fonds?

Voorbereidingsfase:

  • Wat kan ik als vrijwilligersorganisatie vragen aan vrijwilligers c.q. werknemersvrijwilligers? (Dit zijn mensen van bedrijven die een dagdeel vrijwilligerswerk komen doen).
  • Wat maakt onze organisatie aantrekkelijk voor vrijwilligers of bedrijven?
  • Wat hebben wij te bieden?
  • Hoe formuleer ik mijn wens of vraag op een aantrekkelijke manier op de website van NL DOET? (Dit doen we in de workshop!)
  • Wat kan ik zelf rondom NL DOET doen om nieuwe (werknemers)vrijwilligers te werven?
  • Hoe ziet mijn draaiboek/ actieplan van de dag eruit?
  • Hoe doe ik de financiële aanvraag bij het Oranje Fonds (voor € 500,- per klus)?

Tijdens NL DOET op 16 en/of 17 maart 2012
Succesvolle organisatie van NL DOET dag; van gastvrije ontvangst tot afsluiting en bedanken; wat is mijn rol?

Vervolg van NL DOET:
Evaluatie en vervolg: hoe behoud ik deze nieuwe vrijwilligers voor mijn organisatie? Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan deze workshop (maximaal 2 personen per organisatie).

Datum en locatie:
donderdag 5 januari 2012
Proteion Welzijn, Dorpstraat 32 te Baexem

Tijd:

19.15 - 19.30 uur ontvangst
19.30 - 22.00 uur workshop

Aanmelden:

voor 28 december 2011 via e-mail paulinejorissen@proteion.nl of telefonisch 0475-453033.