Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uitnodiging voor de workshop “Kom de deur uit!”

 
Coalitie Erbij organiseert dit jaar, van woensdag 26 september t/m vrijdag 5 oktober 2012, voor de derde maal de Week tegen Eenzaamheid. Met het thema ‘Kom de deur uit’ wil Coalitie Erbij het belang van het ondernemen van activiteiten buitenshuis onder de aandacht brengen. Coalitie Erbij roept iedereen in Nederland op om de deur uit te komen, om andere mensen mee te nemen en om de drempel om de deur uit te komen te verlagen.

In samenwerking met het Steunpunt Vrijwilligers van Proteion Welzijn nodigt Coalitie Erbij u, als vrijwilligers in de gemeente Leudal, uit voor de workshop ‘Kom de deur uit!’. U bent van harte welkom op woensdag 3 oktober 2012 in Baexheimerhof, Kerkstraat 1a te Baexem. De zaal is open om 09.00 uur. De workshop start om 09.30 uur en duurt tot 12.00 uur. Na afloop kunt u genieten van een heerlijke lunch. Zowel de workshop als de lunch zijn gratis.

Workshop:

In een interactieve en prikkelende workshop gaat u aan de slag met het onderwerp eenzaamheid en het thema ‘Kom de deur uit’. De stap nemen om de deur uit te gaan is dikwijls erg lastig voor mensen die zich eenzaam voelen. In het eerste deel van de workshop gaat u met de andere deelnemers in gesprek over eenzaamheid: wat is dat eigenlijk en wanneer kom je dat gevoel tegen in het leven? Hoe gaan mensen om met dat gevoel? Na deze inleiding gaat u kijken naar het vrijwilligerswerk. U kunt als vrijwilliger een eenzame gast of cliënt niet ‘dwingen’ om de deur uit te gaan. Maar wat kunt u wél doen?

Meer kennis over het onderwerp:

U kunt leren begrijpen op welk moment iemand open kan staan voor uw advies. U kunt goed voorbereid in gesprek gaan met eenzame mensen. Dat goede bedoelingen ook averechts kunnen werken ziet u in een aantal hilarische voorbeelden. Tijdens de workshop maakt u kennis met andere maatschappelijke organisaties die zich ook inzetten in de strijd tegen eenzaamheid. U gaat naar huis met meer kennis over het onderwerp eenzaamheid, met praktische hulpmiddelen die u kunt gebruiken in uw vrijwilligerswerk en u heeft kennis gemaakt met andere vrijwilligers in de gemeente Leudal.

Komt u ook?

Aanmelden voor deze workshop kan, tot woensdag 19 september 2012, bij de coördinator van het Steunpunt Vrijwilligers, Pauline Jorissen, Dorpstraat 32 te Baexem, tel. 0475-453033, e-mail paulinejorissen@proteion.nl

Met het thema ‘Kom de deur uit’ onderstreept Coalitie Erbij het belang van het ondernemen van activiteiten buitenshuis. De deur uit komen en actief zijn en blijven helpt tegen het gevoel van eenzaamheid. Op www.komdedeuruit.nl vindt u alle informatie over deze week.