Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Test jezelf!

 
Wil je als vrijwilliger aan de slag in de zorg, maar weet je niet precies wat je zou willen doen? Denk je dat de zorg niets voor je is, maar wil je misschien toch verrast worden? Of ben je als zorgorganisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers met bepaalde talenten? Dan is de Vrijwilligerstest voor de zorg iets voor jou.

Je kunt de test nu maken en de resultaten uitprinten. Je kunt de test ook downloaden en op papier maken. Bepaal jouw eigen voorkeur.

Link naar digitale versie van de Vrijwilligerstest voor de zorg (externe link)
Link naar papieren versie van de Vrijwilligerstest voor de zorg (pdf)

Vervolg
Je kunt contact opnemen met een zorgorganisatie die jou aanspreekt. Gebruik de uitkomsten van de test om gericht vragen te kunnen stellen over het type werk en de omgang met vrijwilligers binnen de organisatie.

Tips voor organisaties
Ook als zorgorganisatie kun je de Vrijwilligerstest gebruiken. Bijvoorbeeld voor nieuwe vrijwilligers die zich melden, maar nog niet precies weten wat ze willen doen. Of voor vrijwilligers die al langer actief zijn, maar wel eens iets anders willen doen. Laat (kandidaat-) vrijwilligers niet alleen de test maken, maar zorg ook dat je een overzicht hebt van alle vrijwilligersactiviteiten die passen bij de verschillende persoonlijkheidstypes.

Lees meer hierover in: Focus op de vrijwilliger. Nieuwe impulsen voor werving, bemiddeling en begeleiding (externe link) (NIZW, 2002).

Dit is een artikel van de website  Zorg Beter Met Vrijwilligers