Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Over Sterrebosch te Thorn

 

Zorgcentrum Proteion Sterrebosch is gelegen in het “witte stadje” Thorn en biedt plek aan ruim honderd bewoners. De kenmerkende hotelachtige sfeer en de binnentuin met veel groen en waterpartijen spreken de bewoners en de bezoekers erg aan. Het zorgcentrum verleent zorg en ondersteuning en biedt diensten aan bewoners van het zorgcentrum en de servicewoningen.

Sterrebosch kent diverse faciliteiten, zoals een restaurant, kapsalon, pedicure, internetcafé, stiltecentrum en een bewegingsruimte. Daarnaast zijn er verschillende huiskamers in het zorgcentrum waar bewoners samen activiteiten ondernemen en de maaltijd genieten.

Verzorging en verpleging

De bewoners van Proteion Sterrebosch beschikken over een ruim appartement met badkamer en toilet. Sterrebosch werkt volgens de visie van vraag-gestuurde ondersteuning. De twee belangrijkste uitgangspunten van deze visie zijn het aansluiten bij de vraag van de cliënt en het bieden van ondersteuning op maat; de eigen autonomie, kwaliteiten en vaardigheden van de client staan centraal.

Sterrebosch maakt, zoals meer verpleeg-en verzorgingshuizen in de regio, onderdeel uit van de organisatie Proteion. Proteion betekent in het Grieks “allereerst of eerste rang”.

Zie voor meer informatie de website van Sterrebosch ,
of van Proteion Algemeen.