Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Netwerkdag 2016: Presentie; ervaar de kracht van ontmoeting!

 
Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Eenzaamheid is een persoonlijk gevoel van ‘niet verbonden zijn’, met de wereld en met anderen om je heen.

Op dinsdagmiddag 7 juni organiseert het Huis voor de Zorg in Congrescentrum ‘Het Forum’ in Roermond de netwerkdag ‘Presentie; ervaar de kracht van ontmoeting!’. Tijdens deze netwerkdag gaat het om ‘present zijn’, ofwel er gewoon zijn voor de ander. Prominent gast en hoofdspreker is Andries Baart, geestelijk vader van de presentietheorie.

Kenmerkend voor ‘presentie’ is de gerichtheid op het scheppen van rechtvaardige en liefdevolle (inter)menselijke verhoudingen. Niet de oplossing voor een probleem of situatie staat centraal, maar de persoonlijke relatie met de ander. Daarmee onderscheidt presentie zich bewust en scherp van wat momenteel de hoofdstroom is in de verzakelijkte, marktgerichte en op productie georiënteerde zorgverlening.

Kracht van ontmoeting

(Vrijwilligers van) het Provinciaal Platform GGz&OGGz Zorgvragers Limburg, het Platform Allochtone Zorgvragers en KBO Limburg pasten de presentietheorie toe in ‘De kracht van ontmoeting’, een project ter voorkoming van eenzaamheid of sociaal isolement. Hún ervaringen en andere persoonlijke, authentieke verhalen van burgers staan centraal tijdens deze netwerkdag.

Noteer de netwerkdag in uw agenda, zeg het voort en zorg dat u erbij bent op 7 juni!
Eind april is het concrete programma beschikbaar en kunt u zich aanmelden, onder meer via www.huisvoordezorg.nl

Zie voor meer informatie: http://www.huisvoordezorg.nl/images/pdf/lwi_mra_ggo_vooraankondiging_netwerkdag_03022016.pdf