Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000634
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Maandelijks bezoekje aan een echte Max Verstappen-fan. Ik ben een vrolijke, sociale jongen en ik ben 15 jaar. Ben niet bang om op iemand af te stappen om een praatje te maken. Ik ben op zoek naar iemand die het leuk vindt, om een keer per maand op woensdagmiddag iets met mij te ondernemen. We kunnen van te voren altijd bekijken wat we op deze middag gaan doen, want ik vind heel veel leuk. Denk hierbij aan: Fifa spelen op mijn PlayStation, praten, voetballen en acties bekijken van mijn favoriet voetbalclubs Feyenoord en MVV, onder de mensen komen door een stuk te wandelen of te fietsen, naar de speeltuin in het dorp of met de auto eropuit gaan. Daarnaast ben ik een grote Max Verstappen-fan. Mijn voorkeur gaat uit naar een mannelijke vrijwilliger. Ook vind ik het leuk om af en toe ‘’ruig’’ te stoeien, hierbij moet er wel een duidelijke grens worden aangegeven. Verstandelijk functioneer ik op het niveau van een drie tot vierjarige en weet ik goed wat wel en niet mag. Ik vind het erg leuk om grapjes te maken. De groepsbegeleiding zorgt voor de spullen die jullie nodig hebben, zoals de duo-fiets / tandemfiets, voetbal, wat lekkers te eten en drinken. Alle bijzonderheden worden je verteld in ons kennismakingsgesprek. Je kunt ten alle tijden met vragen bij de groepsbegeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders aanwezig. Ook wordt samen met de medewerkers van de groep een datum en tijdstip voor het bezoek afgesproken alsook welke activiteit er uitgekozen wordt. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM in het voorkomen en bestrijden van het Corona-virus.
Eisen
Ben je een rustig en open persoon, heb je humor, ben je duidelijk en consequent? Durf je de grens aan te geven en kun je tijd vrij maken voor dit vrijwilligerswerk? Dan is deze vacature geknipt voor jou, twijfel niet en reageer. Je bent van harte welkom!
Werkadres
Polderhof 4
6097 GR
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
jeugd en jong volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
Man
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja