Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000710
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Spontane vrijwilliger voor activiteitencentrum Voor Waterhof, ons activiteitencentrum voor mensen met een ernstige meervoudige handicap, zijn we op zoek naar een gezellige vrijwilliger. Samen met de medewerkers ga je begeleiding geven bij diverse activiteiten die jou aanspreken. Denk hierbij aan koken/bakken, wandelen, spelletjes doen of een verhaaltje voorlezen. Maar eigen inbreng is ook van harte welkom. Het stukje individuele aandacht voor onze bewoners is eigenlijk het belangrijkste. Het groepje waar je activiteiten mee en voor gaat doen bestaat uit maximaal 10 bewoners van laag niveau. Ze functioneren op baby of peuterniveau. Voor alle doordeweekse dagen tussen 10.00 uur en 12.30 uur is een vrijwilliger welkom, alles is bespreekbaar. Wij hebben geen voorkeur voor man of vrouw, lekker verwennen kan iedereen! Alle bijzonderheden worden je vertelt in ons kennismakingsgesprek. Je kunt ten alle tijden met vragen bij de activiteitenbegeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders aanwezig.
Eisen
Heb jij een open en vriendelijk karakter en ben je een echt gezelligheidsmens? Vind je het leuk om onze bewoners te verwennen en is een beetje creativiteit en zelfstandigheid een van je eigenschappen? Dan ben jij degene waar onze bewoners naar op zoek zijn. Twijfel je over deze vacature? Kom gewoon eerst eens kijken; de koffie staat klaar.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
max. 10
Leeftijdscategorie doelgroep
(jong) volwassen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
5
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
tussen 18 en 80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja