Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Educatie, informatica, media, publiciteit

Vacaturenummer
LEU000772
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Heb jij filmen en/of fotografie als hobby? Koraal Media is een vorm van dagbesteding waar mensen met een licht verstandelijke beperking onder professionele begeleiding aan de slag gaan op audiovisueel gebied. Vanuit St. Anna in Heel maakt Koraal Media NML films en foto’s voor zowel onze eigen, maar ook voor andere organisaties. Dit wordt samen met 3 of 4 deelnemers vorm gegeven binnen de werkplek GrafiMedia en de mediatheek, beiden gevestigd op Panheelderweg 3. Loop jij in je vrije tijd geregeld met een video- of fotocamera rond? Vind je het leuk om films te monteren en onze deelnemers hierin te ondersteunen? Dan ben jij de man/vrouw die we nodig hebben. De activiteit vindt op woensdagochtend plaats en wordt mogelijk in de toekomst met nog een dagdeel uitgebreid. Het benodigde materiaal om mee te werken is aanwezig. Het beheersen van de Nederlandse taal is noodzakelijk. Een rijbewijs is niet perse nodig. Er zijn altijd begeleiders aanwezig bij wie je terecht kunt met vragen.
Eisen
Ben jij iemand die affiniteit heeft met filmen, fotograferen alsook monteren van films en vind je het leuk om hierbij ondersteuning te bieden aan onze deelnemers? Aarzel niet en neem contact met ons op. Meer weten? Ga dan eens naar Koraal.nl en klik op “Word vrijwilliger!”.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Hilde Smeets
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 14.30 uur
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
3
Leeftijdscategorie doelgroep
(jong) volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
vanaf 18 jaar
Proefperiode
Ja
Te weten
n.v.t.
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja