Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000507
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Vanuit Uniek zijn we op zoek naar een lieve vrijwilliger, man of vrouw, die 1 keer in de 14 dagen op een zaterdag het vervoer van cliënten kan gaan verzorgen. Op deze manier kunnen cliënten gewoon naar hun werkplek komen wat voor hen heel belangrijk is. Je hebt dus een chauffeurs rol. Dit betekent dat je ze ‘s morgens van de woongroep naar het werk op Uniek brengt en ze vervolgens na sluitingstijd van Uniek weer thuis te brengen. Er is een bus beschikbaar om mee te rijden, maar de keus om eigen vervoer te gebruiken is mogelijk. Uiteraard worden de kosten voor het rijden met eigen vervoer door ons vergoed. Cliënten worden om 10.00 uur op hun werk in Maasbracht verwacht. Ze worden voor die tijd opgehaald in Weert en Heel. Om 17.00 uur mogen ze weer terug naar huis gebracht worden (Weert / Heel). Uniek is een werk / leer plek voor cliënten met een verstandelijke beperking. Op zaterdag werken ze dan in de horeca, en leren daar de kneepjes van het vak. Spreekt deze vacature je aan als vrijwilliger, reageer dan snel, en meld je aan! Wij zoeken jou…………..
Eisen
Wij zoeken een lieve man of vrouw, die het leuk zou vinden om cliënten te vervoeren een keer in de 14 dagen. Het is belangrijk dat veiligheid voorop staat bij je. Je hebt enkel een chauffeurs rol, om de twee vervoersmomenten te verzorgen. Verantwoordelijk, grote aandacht voor veiligheid, lief en grappig. Cliënten vinden het van belang dat je van gezelligheid houd, en misschien wel een praatje met ze maakt, tijdens de ritten. Ook vinden ze het belangrijk dat ze kunnen gaan werken, dus regelmaat in de ritten staat voorop bij hen.
Werkadres
Markt 1
6051 DZ
Maasbracht
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
2
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
op zaterdagochtend en zaterdag namiddag
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
rijbewijs B.
Leeftijd vrijwilliger
18 tot 80
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja