Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000557
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Handige vrijwilliger gezocht Wij zoeken jou: een mannelijke vrijwilliger tussen de 20 en 45 jaar voor een vrolijke jongeman van 32 jaar met een licht verstandelijke beperking. Hij woont met 5 mensen op Kapellaan 10 en heeft een vlotte babbel. Hierdoor kun je hem misschien wat overschatten. Je kunt altijd op de begeleiders terugvallen voor vragen of ondersteuning. Het zijn voornamelijk kleine, laagdrempelige activiteiten die hij samen met je wil doen. De voorkeur ligt bij samen klussen, dit kan erg uiteenlopend zijn (knutselen, knutselen met hout, elektrotechnieken, …). Enige handigheid is dus wenselijk. Daarnaast ga je samen gezellig koffie drinken op de groep of elders, samen een keer naar de stad (vb. Roermond, Weert, Maastricht), een rondje fietsen of samen een ijsje eten. De gewenste dagen voor het vrijwilligerswerk zijn op woensdag en zaterdag in de middagen en de avonden. Graag op afspraak omdat de werktijden kunnen veranderen door zijn werk en de weekendjes die hij naar huis gaat.
Eisen
Ben jij degene die humor heeft, duidelijk kan zijn en je aan de gemaakte afspraken houd? Dan past deze vacature helemaal bij je en zoeken wij jou! De groepsbegeleiding ondersteunt je in de begeleiding naar de bewoner. Zij maken afspraken en onderhouden het contact met je.
Werkadres
Kapellaan 10
6097 GT
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
6
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
Man
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
20-45 jaar
Proefperiode
Ja
Te weten
(-)
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja