Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000603
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Maatje voor een uurtje gezelschap. Deze vraag heeft een rustige, sociale jongeman van 24 jaar. Hij is op zoek naar iemand die, buiten de groep, met hem leuke dingen kan doen. Hierbij valt te denken aan een rondje wandelen/fietsen, koffie drinken of een ijsje eten. Even op andere gedachten komen en daarbij goed gezelschap hebben. Hij houdt erg van dieren en zou het nog meer kunnen waarderen wanneer diegene een hondje heeft. Hij vindt het namelijk erg leuk om honden te aaien, knuffelen en uitlaten en is al heel blij als iemand 1x per week of om de week kan langskomen. De beroepskracht zal de vrijwilliger op de hoogte brengen van de bijzonderheden en wat de gewenste manier van omgaan is. LVB+, licht verstandelijk beperkt met bijkomende problematieken. Hierbij valt te denken aan verbale agressie, echter laat hij dit vooral zien wanneer hij op de groep is. Hier buiten wil hij zich profileren als een normale jongeman. Daarnaast is er sprake van enige vorm van autisme en heeft hij dus veel behoefte aan structuur en duidelijkheid. De beroepskracht zal een inschatting maken over de gemoedstoestand voordat de activiteit plaatsvindt en de vrijwilliger hiervan op de hoogte stellen.
Eisen
Ben je laagdrempelig, gezellig, houd je van wandelen? Dan ben jij de aangewezen persoon. Een vrijwilliger met een hond die uitgelaten mag worden, heeft een streepje voor.
Werkadres
Schoolhof 6
6097GV
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
Mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
6
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
1 uur per 14 dagen
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80
Proefperiode
Ja
Te weten
(-)
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliƫnten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriƫnteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja