Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000681
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Vind jij sport en bewegen ook zo leuk en belangrijk? Jij gaat met een groepje vrijwilligers of samen met ons, ervoor zorgen dat vragen van bewoners, die te maken hebben met bewegen, uitgevoerd kunnen worden. Bewegen is voor onze bewoners heel erg belangrijk. Veel bewoners zitten veel stil, komen niet veel buiten en hebben hulp nodig om dit te kunnen ondernemen. Bewoners waarmee je de activiteiten onderneemt hebben een ernstig meervoudige beperking of een ernstig verstandelijke beperking. Verdere uitleg hierover krijg je natuurlijk in ons kennismakingsgesprek. Als vrijwilliger heb jij wel of geen ervaring met onze doelgroep. Met de begeleiding van ons is alles haalbaar en kun jij met jouw eigen motivatie ervoor zorgen dat bewoners een fijne invulling hebben op beweegvlak. Jij zorgt voor dat blokje wandelen, dat rondje fietsen en even die frisse neus waar onze bewoners zo naar uitkijken. Tevens ben je zelf ook lekker in beweging en deel je het plezier van het samenzijn met de bewoners die jij op sleeptouw neemt. De beweging is op maandag tot en met vrijdag van 09.00-16.00 uur geopend voor de beweegprogramma’s van de bewoners. Binnen deze tijden zou het super zijn als jij zou kunnen komen helpen. Als bewegingsagoog zijn wij jouw aanspreekpunt en op locatie aanwezig. Loop je tegen moeilijkheden aan, heb je ergens een vervelend gevoel bij? Ben dan niet bang om ons in te lichten en we kunnen samen naar een oplossing zoeken. Hier gaan wij niet van uit! Wij gaan er van uit dat jij met een brede lach op je gezicht terug komt en iets leuks hebt kunnen betekenen voor onze bewoners. Met heerlijke verhalen over wat je hebt beleefd met de bewoners en hoe zij dit hebben ervaren. Vertel ons hoe je alles vindt en waar we jou een groot plezier mee kunnen doen zodat wij het ook voor jou leuker en leuker kunnen maken.
Eisen
Ben jij die sportieve en enthousiaste man/vrouw/jongen/meisje die onze bewoners zou willen begeleiden tijdens het wandelen, fietsen of een andere beweegactiviteit? Dan zoeken wij jou! Verder vinden wij humor, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen bij een vrijwilliger belangrijk.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
1
Leeftijdscategorie doelgroep
alle leeftijden
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
6
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-75
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja