Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000591
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Vrijwilliger voor huifbed-rijden We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om met een vrouw van 73 te gaan huifbedrijden. Ze doet dit maandelijks op manege De Huif in Heel. Tot nog toe gaat de familie met haar mee, maar zij geven aan dat dit steeds moeilijker wordt gezien hun eigen leeftijd. Ze geniet volop van deze activiteit en dit willen we haar dus zeker verder blijven aanbieden. We zijn op zoek naar een rustige man of vrouw. Omdat deze dame doofstom is, dus niet kan horen of praten, verloopt de communicatie met haar door middel van picto`s (situatie afgebeeld op papier) en simpele gebaren. De begeleiders geven hierover duidelijke uitleg. Ze loopt binnenshuis met een rollator en buitenshuis wordt ze verplaatst met een rolstoel. Ook is er sprake van enige vorm van autisme en heeft ze behoefte aan duidelijkheid en structuur. Er is altijd een medewerker aanwezig voor vragen in de begeleiding en die ook altijd telefonisch te bereiken is om te kunnen ondersteunen, mocht tijdens de activiteit hulp of advies nodig zijn. Huifbedrijden is 1x per maand op vrijdagochtend. In samenspraak kan dit mogelijk verplaatst worden naar een ander moment. In het bezit zijn van een rijbewijs is niet noodzakelijk. Onze bewoonster wordt nu door de familie met de auto naar de manege gebracht, maar er kan eventueel ook een taxi geregeld worden. De familie is bereid om het huifbedrijden eerst samen met de vrijwilliger te doen, om de vrijwilliger bekend te maken met deze activiteit en te zorgen voor een goede overdracht.
Eisen
Vrijwillig(st)er moet vooral rust uitstralen en structuur kunnen bieden.
Werkadres
Polderhof 10
6097 GE
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
senioren
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
vrijdagochtend of in overleg
Minimum aantal uren
3 uur per maand
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
n.v.t.
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliƫnten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriƫnteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja