Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000633
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
We zoeken een vrijwilliger om individuele, recreatieve activiteiten te doen met een vrolijke jongen van 18 jaar. Denk bijvoorbeeld aan samen wandelen, fietsen, schommelen, paard rijden, zwemmen of meegaan naar activiteiten. De bewoner kan niet praten, maar dit weerhoudt hem niet om te genieten van de buitenlucht. Hij communiceert op peuterleeftijd en is bekend met autisme spectrum stoornis. De communicatie is soms wel eens onhandig; bijvoorbeeld genegenheid tonen door hard te knuffelen. Onze jongeman draagt op ‘vrije momenten’ een helm in verband met zijn epilepsie en het daarbij bijbehorende valgevaar. De groepsbegeleiding ondersteunt je in de begeleiding naar de bewoner en is altijd bereikbaar. Zij maken afspraken en onderhouden het contact met je. De tijden voor het vrijwilligerswerk gaan altijd in overleg. Ben jij op zoek naar een dankbare en gezellige tijdsbesteding? Dan is dit hetgeen waar je naar op zoek bent! Wij respecteren de richtlijnen van het RIVM i.v.m. bestrijden van het Corona-virus.
Eisen
We zijn op zoek naar iemand met een zorgzaam en geduldig karakter. Iemand die wil leren om non-verbale communicatie te begrijpen. Eventueel ervaring met mensen met een verstandelijke beperking is een pluspunt. Dit is echter niet noodzakelijk omdat je gedurende het vrijwilligerswerk deze vaardigheid leert. Voorkeur voor geslacht en leeftijd is niet van toepassing.
Werkadres
Polderhof 4
6097 GR
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
jongeren vanaf 18 jaar
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
vanaf 18 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja