Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000638
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wordt jij het maatje voor een jongeman van 24 jaar?. We zoeken een spontane man of vrouw die samen met een jongeman van 24 jaar activiteiten en uitstapjes wil gaan doen buiten de leefgroep. Het gaat om zes tot twaalf momenten per jaar waarbij we denken aan 2 uurtjes per keer. Activiteiten die hij leuk vindt zijn onder andere wandelen, terrasje pikken en naar de bioscoop gaan. Onze bewoner is matig verstandelijk gehandicapt en kan met begeleiding prima reizen, is altijd in voor grapjes en houdt van gezellig buurten. Hij is bekend met een vorm van autisme en heeft daarom iemand nodig die duidelijk voor hem is en grenzen aangeeft. Hij woont samen met 6 jongvolwassen groepsgenoten op Kapellaan 8. De uitstapjes kunnen gemaakt worden met openbaar vervoer, regiotaxi of eigen vervoer. Uiteraard komen de kosten van het vervoer van de vrijwilliger en hemzelf voor rekening van onze bewoner. De beroepskracht is aanwezig voor vragen in de begeleiding bij het ophalen en brengen van onze bewoner. Ook is de begeleiding telefonisch te bereiken om indien nodig te kunnen ondersteunen. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM in het voorkomen en bestrijden van het Corona-virus.
Eisen
Ben jij de mogelijke vrijwilliger die affiniteit heeft met mensen met (matig) verstandelijke beperkingen en duidelijk is? Iemand met een flinke dosis humor en in is voor een gezellig praatje onderweg? Maar ook iemand die, wanneer de 2 uurtjes erop zitten, durft te zeggen dat het weer tijd is om te gaan? Twijfel niet en meld je aan!
Werkadres
Kapellaan 8
6097 GT
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag t/m vrijdag
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t..
Leeftijd vrijwilliger
vanaf 18 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliƫnten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriƫnteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja