Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000640
Doelgroep
Volwassenen
Organisatie
Buddyzorg Limburg
Doelstelling organisatie
Buddyzorg biedt sociale en emotionele steun aan mensen met een ernstige, chronische of levensbedreigende ziekte. Een dergelijke ziekte heeft vaak grote gevolgen voor iemands leven. Het werk, de hobby's en het sociale leven kunnen lijden onder de ziekte. Daarnaast kunnen er vragen en emoties ontstaan zoals angst, boosheid en verdriet.
Taakinformatie
Vrijwilligersfunctie buddy Wil je iets doen met je talent en heb je een paar uurtjes per week tijd voor iemand anders? Word dan buddy! Je enthousiaste collega’s ontmoeten je graag! Je biedt als buddy sociaal- emotionele ondersteuning aan chronisch- en of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie óf aan kinderen en jeugdigen die aan obesitas lijden en op weg zijn naar een gezonde leefstijl. We duiden onze cliënten aan met de term ‘maatjes’. Je begeleidt jouw maatje gedurende een bepaalde periode een paar uurtjes per week. De begeleiding is gericht op de verwerking van én omgaan met het ziek zijn en/of ernstig overgewicht. Het vinden van de eigen kracht en mogelijkheden van je maatje staan hierbij voorop. Je ontvangt scholing en wordt begeleid door een werkbegeleider. Je maakt deel uit van een enthousiast groepje buddy’s. De organisatie vraagt een Verklaring Omtrent het Gedrag aan. Ze biedt diverse faciliteiten aan waaronder andere een reis- en onkosten vergoeding. Twijfel je nog? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie!
Eisen
Eisen/kennis/vaardigheden: Je wilt graag iets betekenen voor een ander. Je neemt actief deel aan de werkbegeleiding en scholingsbijeenkomsten. Een gerichte opleiding is niet nodig, je bent wel bereid iets nieuws te leren en staat open voor de mening van anderen. Je bent minimaal 18 jaar en een paar uur per week beschikbaar.
Werkadres
in overleg , Limburg
6130PA
Sittard
045-8000800
Contactpersoon vacature
Marie-Louise Weerts
Contactpersoon bereikbaar
maandag t/m vrijdag
Welke doelgroep
chronisch- en of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie óf kinderen en jeugdigen die aan obesitas lijden en op weg zijn naar een gezonde leefstijl.
Groepsgrootte doelgroep
1 op 1
Leeftijdscategorie doelgroep
volwassenen, jongeren en kinderen
Duur vrijwilligerswerk
minimaal 1 jaar
Werktijden
In overleg
Minimum aantal uren
3 uur
Aantal vrijwilligers
in overleg
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
Een gerichte opleiding is niet nodig, je bent wel bereid iets nieuws te leren en staat open voor de mening van anderen.
Gewenste eigenschappen
Je wilt graag iets betekenen voor een ander.
Leeftijd vrijwilliger
minimaal 18 jaar oud
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Je ontvangt scholing en wordt begeleid door een werkbegeleider. Je maakt deel uit van een enthousiast groepje buddy’s.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja