Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000696
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wandel je graag en wil jij onze bewoner meenemen? Ik ben een jonge man van 32 jaar met een meervoudige handicap en hoop een maatje te vinden die met me gaat wandelen. Bij het wandelen maak ik gebruik van een rolstoel en geniet van alle individuele aandacht. Het zou fijn zijn wanneer er regelmaat zit in de bezoekmomentjes, want hier kijk ik echt naar uit. Maar je mag zelf invullen hoe vaak en wanneer je komt. Wanneer we elkaar wat beter kennen dan kunnen wij onze activiteiten uitbreiden door bijvoorbeeld met de rolstoelfiets er op uit te gaan of ergens een ijsje te gaan eten. Ook is het mogelijk dat je gevraagd wordt voor ondersteuning bij een andere activiteit, maar dit gaat altijd in overleg. Alle bijzonderheden over mij wordt je verteld in ons kennismakingsgesprek. Je kunt ten alle tijden met vragen bij de groepsbegeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders aanwezig.
Eisen
Heb jij een beetje ervaring met mensen met een verstandelijke handicap en kun jij je inleven in hun wereld? Ben je een doorzetter en kun je tijd vrij maken voor dit vrijwilligerswerk? Spreekt deze vacature je aan, twijfel niet en reageer. Je bent van harte welkom!
Werkadres
Kastanjelaan 11
6097 GN
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
(jong) volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
(-)
Leeftijd vrijwilliger
van 18 tot 80
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliƫnten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriƫnteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja