Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000728
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Voor een jonge dame van 36 jaar met een licht verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een vrouw die het leuk vindt om uitstapjes met haar te maken. Ze gaat graag shoppen en reist graag met de trein. Hierbij heeft ze de hulp nodig, alleen reizen lukt niet en ze moet soms afgeremd worden in haar koopgedrag. Het werkt prima wanneer de begeleiding tevoren met haar afspreekt wat ze mag kopen. Ze kan heel veel zelf en geniet van gezelschap, al laat ze dit misschien niet altijd zien. Een kopje koffie drinken in de stad hoort er ook bij. Ze woont samen met 6 medebewoners op Penbalk 2 in Weert. De groepsbegeleiding maakt samen met de vrijwilligster de planning voor de uitstapjes. De gewenste dag voor de start van de uitstapjes is op woensdagmiddag: er is dan begeleiding meteen bereikbaar. Daarna kan er ook op andere dagen gepland worden en zal de groepsbegeleiding indien nodig een vrije dag voor haar vragen. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM in het voorkomen en bestrijden van het Corona-virus.
Eisen
We zijn op zoek naar een vrouwelijke vrijwilligster met geduld, die het leuk vindt om met mensen met een licht verstandelijke beperking contact te onderhouden en activiteiten te ondernemen.
Werkadres
Penbalk 2
6003 BP
Weert
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
van dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
1
Leeftijdscategorie doelgroep
(jong) volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
Vrouw
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja