Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Overig

Vacaturenummer
LEU000771
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Voor ons Theehuis op park Piahoeve in Heel zijn we op zoek naar een spontane en enthousiaste vrijwilliger die ons op dinsdag en/of woensdag kan komen helpen in de horeca. De Piahoeve is een werk/leerplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij bieden dagbesteding en werkgelegenheid aan deze mensen. De werkzaamheden in het Theehuis bestaan onder andere uit een lekkere pan soep maken en hiervoor de boodschappen doen, bediening, en eventueel afwassen. Dit alles doe je samen met onze cliënten die in de horeca werkzaam zijn. Daar waar het gewenst is, ondersteunt de professional de vrijwilliger in de begeleiding naar cliënten toe. Je word goed ingewerkt door de professional en er is altijd begeleiding aanwezig. Enige rust in je begeleiding naar cliënten toe is gewenst. De werktijden zijn van 09.00 tot 16.00 uur of gedeeltes hiervan. Alles is mogelijk en we zijn blij met elke inzet. De mogelijkheid om extra uurtjes te ondersteunen bij bv feestactiviteiten bij park Piahoeve, bestaat ook. Dit gaat altijd in goed overleg, en indien je dit zelf wenst. Je kunt hierbij denken aan de Kerstmarkt of andere grote activiteiten die voor onze cliënten georganiseerd worden.
Eisen
Wij zoeken een spontane en enthousiaste vrijwilliger, die eventueel bekend is met horecawerkzaamheden en graag in contact komt met mensen met een verstandelijk handicap of gemotiveerd is hierin te leren. En ken je een vriend of vriendin die dit ook hartstikke leuk vindt? Meld je dan gewoon samen aan!
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Hilde Smeets
Contactpersoon bereikbaar
van dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 14.30 uur
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
4
Leeftijdscategorie doelgroep
(jong) volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
vanaf 18 jaar
Proefperiode
Ja
Te weten
(-)
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja