Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Taalcoach

Vacaturenummer
LEU000684
Doelgroep
Jeugd en Jongeren
Organisatie
Stichting Combinatiejeugdzorg
Doelstelling organisatie
Wij helpen kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis. Daarnaast bieden we cursussen en trainingen voor kinderen, jongeren, ouders en professionals. Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Heibloem en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio.
Taakinformatie
Voor onze jeugdige van Intensieve dagbehandeling te Heibloem zijn wij op zoek naar een vrijwilliger! Het gaat om een jongen van 10 jaar oud van Syrische afkomst. Hij woont sinds 1,5 jaar in Nederland en spreekt de Nederlandse taal nog niet goed. Wij zijn op zoek naar iemand die hem Nederlandse (NT2) lessen kan geven. De scholengemeenschap van deze jongen kan de vrijwilliger voorzien van coaching en vergoeding voor reiskosten. Ook beschikken zij over materialen en middelen die nodig zijn om de NT2 lessen te kunnen geven. Als vrijwilliger kun je het verschil maken in het leven van deze jongen. Met slechts een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je hem de kans om mee te kunnen doen in de maatschappij. Beschik je over een groot inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Dan is deze vrijwilligersfunctie zeker iets voor jou.
Eisen
Ben jij geduldig, positief en heb jij een groot inlevingsvermogen? Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken!
Werkadres
Heibloem locatie De Widdonck
6089ND
De Widdonck
0407022181
Contactpersoon vacature
Jet Rutten
Contactpersoon bereikbaar
ma mi, di, do en vrijdag
Welke doelgroep
jongeren in behandeling
Groepsgrootte doelgroep
1
Leeftijdscategorie doelgroep
7-15
Duur vrijwilligerswerk
Onbekend
Werktijden
2 dagen per week 1,5 - 2 uur
Minimum aantal uren
2
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
levenservaring
Gewenste eigenschappen
vriendelijk, zin om wat extra te brengen
Leeftijd vrijwilliger
meerderjarig
Proefperiode
Ja
Te weten
Wij zijn trots op ons team vrijwilligers en waarderen deze inzet enorm. We bieden je als vrijwilliger bij Combinatie Jeugdzorg een zinvolle besteding van je tijd, goede begeleiding, fijne samenwerking en een onkostenvergoeding. We vragen van je dat je onze gedragscode onderschrijft en toestemming geeft dat Combinatie Jeugdzorg een verklaring omtrent gedrag voor je aanvraagt (VOG).
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Begeleiding vanuit de pedagogisch medewerker van de jongere. We beginnen rustig en kijken van daaruit verder wat wel en niet kan.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja