Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000555
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
Stichting Gehandicaptenzorg Limburg
Doelstelling organisatie
SGL biedt zorg op maat aan volwassen met een lichamelijke beperking en/of een Niet-Aangeboren-Hersenletsel. Deze zorg is er op het gebied van wonen, dagbesteding en begeleiding. SGL heeft ongeveer 34 locaties, die zijn verspreid over geheel Limburg.
Taakinformatie
Muziekvrijwilliger AC Swalmen/SGL In het activiteitencentrum Swalmen (SGL/AC Swalmen) zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor onze activiteit muziek maken. Wij zoeken een enthousiaste, muzikale vrijwilliger die het leuk vindt om samen met onze cliënten liedjes te zingen. Dit houdt in dat hij/zij muziek geeft of samen met de cliënten zingt. Dit kan ook onder begeleiding van een instrument. We zoeken een vrijwilliger met affiniteit voor muziek en het leuk vindt om mensen enthousiast te maken door middel van muziek. Wij zoeken een vrijwilliger die energie uitstraalt, rustig van aard, sociaal is ingesteld, kan luisteren en in gesprek kan gaan met mensen, stimuleert en oog heeft voor sfeer en gezelligheid. SGL is een stichting voor volwassen gehandicapten. SGL ondersteunt, begeleidt en verzorgt cliënten met een hersenletsel en/of een lichamelijke handicap op het gebied van behandeling, dagbesteding, begeleiding thuis, logeren en wonen. Meer dan 70% van onze cliënten heeft een hersenletsel, bijvoorbeeld naar aanleiding van een CVA (beroerte), tumor, hartstilstand, ongeval etc. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl. Tegenprestatie: Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel. Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten. Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden met name op het gebied van dementie, NAH en afasie. Bijzonderheden: Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de organisatie. Wij zoeken een vrijwilliger voor: Dit wordt in onderling overleg ingepland.
Eisen
Functie eisen: Van de vrijwilliger wordt een grote mate van zelfstandig functioneren gevraagd. Verder: - Kennis van muziek; - Inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep; - Respectvolle bejegening; - Goed met cliënten kunnen omgaan; uit kunnen gaan van de mogelijkheden van de cliënt; - Betrouwbaar; - Kennis en vaardigheden; - Afspraken nakomen; - Vriendelijk en rustig kunnen handelen.
Werkadres
Markt 3b
6071 JD
Swalmen
045 - 800 08 77
Contactpersoon vacature
Anja Halmans
Contactpersoon bereikbaar
ma t/m vr
Welke doelgroep
Mensen met een beperking
Groepsgrootte doelgroep
Gemiddeld
Leeftijdscategorie doelgroep
Gemiddeld
Duur vrijwilligerswerk
Onbeperkt
Werktijden
In onderling overleg
Minimum aantal uren
in onderling overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
Met mensen met een beperking
Gewenste eigenschappen
Respectvolle bejegening
Leeftijd vrijwilliger
Gemiddeld
Proefperiode
Ja
Te weten
Vrijwilligersovereenkomst.
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
De begeleider
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja