Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000548
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
Daelzicht
Doelstelling organisatie
Ondersteuning bieden aan mensen met een beperking op het gebied van wonen, werk en vrije tijd
Taakinformatie
Word jij door je vrienden en familie altijd gevraagd om te helpen met computerproblemen? Heb je verstand van het bewerken van verschillende media met de computer? Vind je het daarnaast leuk om jouw kennis over te brengen op anderen? Dan is dit vrijwilligerswerk echt iets voor jou! Multimediawerkplaats in Heel is per direct op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die bekend is met het werken op een Apple iMac en die onze cliënten iets wil leren over het bewerken van verschillende media op deze computer. Het zou fijn zijn als je je enkele uurtjes per week (op een voor jou gewenste dag) wilt inzetten voor onze cliënten. Bij Multimediawerkplaats werken cliënten die het bewerken van media doen als dagbesteding. Denk aan het overzetten van oude media naar hedendaagse mediadragers. Maar ook foto- en videobewerking, filmen en fotograferen op locatie behoren tot de mogelijkheden. Op een eigen intern televisiekanaal “Joepie” op het kabelnetwerk van het Daelzichtterrein in Heel, wordt door multimedia een kabelkrant uitgezonden die actueel wordt gehouden door de cliënten. De leeftijd van de cliënten loopt uiteen van 18 tot ongeveer 60 jaar. De cliënten die werken op de Multidiawerkplaats zijn voornamelijk jongeren met een licht verstandelijke beperking. Vaak hebben zij, naast hun verstandelijke beperking nog andere beperkingen. Denk bijvoorbeeld aan autisme, lichamelijke beperkingen en ziektebeelden. Herken jij je in bovenstaande omschrijving? Werk jij graag in een dynamische omgeving, ben je geduldig en beschik je over een gezonde dosis humor? Dan zouden we leuk vinden om kennis met je te maken. Wil je alvast met ons kennismaken? Neem dan eens een kijkje op onze Facebookpagina: http://facebook.com/daelzichtmmw Medewerker Roy vertelt hier in een video over de werkzaamheden bij Multimediawerktplaats. .
Eisen
Wij zoeken een geduldige vrijwilliger die het leuk vindt om onze cliënten kennis bij te brengen over het bewerken van verschillende media met de computer (Apple mac). Een gezonde portie humor is onmisbaar. Ook kan het soms druk zijn in de groep; een 'rustige' aanleg is dus een voordeel.
Werkadres
Heerbaan 96
6097
Heel
0475-57
Contactpersoon vacature
Rian Eger
Contactpersoon bereikbaar
ma, di, woe, do
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
gemiddeld 7 / 8 cliënten
Leeftijdscategorie doelgroep
divers
Duur vrijwilligerswerk
nader overeen te komenn
Werktijden
in overleg te bepalen
Minimum aantal uren
in overleg te bepalen
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
geduldig, humor
Leeftijd vrijwilliger
n.v.t.
Proefperiode
Ja
Te weten
Daelzicht biedt de vrijwilligers: - jaarlijkse vrijwilligersdag - onkostenvergoeding - reiskostenvergoeding - deskundigheidsbevordering - eindejaarsattentie
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
door mee te kijken/draaien met de begeleiding van de groep
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja