Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000582
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Vrijwilliger voor bezoek aan vader. We zoeken een spontane man of vrouw die samen met een jongeman van 23 jaar een bezoek wil gaan brengen aan zijn vader in Helmond. Het gaat om 4 keer per jaar 4 uurtjes, waarvan 2 uur reistijd en 2 uur het daadwerkelijke bezoek zijn. Het reizen naar Helmond kan met openbaar vervoer, taxi of eigen vervoer. Uiteraard komen de kosten van het vervoer voor de vrijwilliger en hemzelf voor rekening van onze bewoner. Onze bewoner is matig verstandelijk gehandicapt en kan hier niet zelfstandig naar toe reizen, heeft iemand nodig die dit bezoek in goede banen kan leiden. Hij houdt van gezellig buurten en grapjes. De beroepskracht zal is aanwezig voor vragen in de begeleiding bij het ophalen en brengen van onze bewoner. Ook is de begeleiding telefonisch te bereiken om te kunnen ondersteunen mocht er onderweg iets zijn.
Eisen
We zoeken een vrijwilliger die affiniteit heeft met mensen met een verstandelijke beperking en duidelijk is. Iemand die gevoel voor humor heeft en in is voor een gezellig praatje onderweg. Maar ook iemand die, wanneer de 2 uurtjes erop zitten, durft te zeggen dat het weer tijd is om te gaan.
Werkadres
Kapellaan 8
6097 G.T.
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
1
Leeftijdscategorie doelgroep
23 jaar
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
4 uur per kwartaal
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliƫnten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriƫnteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja