Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Overig

Vacaturenummer
LEU000487
Doelgroep
Ouderen
Organisatie
Synthese
Doelstelling organisatie
Synthese is de welzijnsorganisatie in de gemeente Leudal. Wij bieden ondersteuning aan inwoners met vragen op allerlei gebieden. Bij verschillende projecten werken we met vrijwilligers die door ons worden ondersteund. Als spin in het web vervult Synthese een verbindende rol die nodig is voor duurzame samenwerking en vernieuwing. Hierbij gaan we uit van de eigen kracht van mensen, ondersteunen we waar nodig en laten we los zodra het kan. In ons werk sluiten we aan bij wat al aanwezig is Ún hebben we oog voor wie of wat er nog niet is. Zo brengen we inwoners en organisaties samen.
Taakinformatie
Alle zelfstandig wonende ouderen van 75 jaar en ouder krijgen een huisbezoek aangeboden. Voor de uitvoering van de huisbezoeken zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Nadat de 75-plusser zich heeft aangemeld maakt een vrijwilliger zelfstandig een afspraak voor het huisbezoek en gaat vervolgens bij de betreffende oudere langs. Tijdens het huisbezoek wordt een gesprek gevoerd met de oudere over bijvoorbeeld onderwerpen als gezondheid, zorg, vervoer en wonen. Het gesprek met de oudere staat centraal, maar er kan gebruik worden gemaakt van een vragenlijst als handvat. Ook is er informatiemateriaal beschikbaar waarmee de vrijwilliger de oudere op weg kan helpen bij vragen.
Eisen
- Affiniteit met de doelgroep - Communicatief vaardig - Kunnen luisteren - Kennis van Zorg en Welzijn en de sociale kaart van Leudal is een voordeel.
Werkadres
In overleg
-
-
-
Contactpersoon vacature
Lisa Beijers
Contactpersoon bereikbaar
06-40534998
Welke doelgroep
Ouderen van 75 jaar en ouder.
Groepsgrootte doelgroep
N.b.t.
Leeftijdscategorie doelgroep
75-plussers
Duur vrijwilligerswerk
In overleg
Werktijden
In overleg
Minimum aantal uren
In overleg
Aantal vrijwilligers
N.v.t.
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
N.v.t.
Gewenste eigenschappen
Zie bovenstaand (eisen)
Leeftijd vrijwilliger
N.v.t.
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
De co├Ârdinator van het project ondersteunt de vrijwilligers en kijkt met de vrijwilliger wat hij of zij nog nodig heeft (denk aan: training en kennis) om op huisbezoek te gaan. De kennis van de vrijwilligers worden up tot date gehouden door persoonlijke gesprekken en in de vorm van groepsbijeenkomsten, waarin praktijkervaringen en relevante informatie gedeeld worden.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja