Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000515
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Vrijwilliger gezocht voor uitstapjes met de trein. Wij zoeken een vrijwilliger die, samen met een bewoonster uitstapjes wil gaan maken met de trein. Dit deed ze eerder altijd zelfstandig, maar nu kan ze dat helaas niet meer. Deze dame geniet ervan om met de trein op uitstapje te gaan, ze reist graag naar Eindhoven maar is ook al eens in Amsterdam of Den Haag geweest. Meestal vertrekt ze rond het middaguur en is ze ergens tussen 18.00 en 22.00 uur weer thuis. Dit ligt er een beetje aan waar ze naartoe wilt. Onze bewoonster is 69 jaar en maakt gebruik van een rolstoel. In overleg met vrijwilliger wordt gekeken welke dag het beste uitkomt. De tijden zijn afhankelijk van de treinreis. De beroepskracht ondersteunt de vrijwilliger en bewoonster bij het onderhouden van de contacten en stimuleert ze.
Eisen
Wij vragen een vrijwilliger die van treinreizen houdt, geduldig is en goed naar de wensen van de bewoonster luistert. Ook moet de vrijwilliger nog goed mobiel zijn omdat cliënt in een rolstoel zit. Spreekt deze vacature je aan, twijfel niet en reageer. Je bent van harte welkom!
Werkadres
Polderhof 11
6097 GR
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
ouder wordende client
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
65-90
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja