Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000588
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wij zijn op zoek naar een mannelijke vrijwilliger tussen de 25 en 50 jaar voor een bewoner van midden dertig met een licht verstandelijke beperking, om eens in de maand mee af te spreken. Onze bewoner houdt van gezelligheid en persoonlijke aandacht. Hij is op zoek naar een maatje die op bezoek komt op de woning om samen diverse activiteiten te doen. We denken hierbij aan voetballen, met de tandem fietsen, kleding kopen en uitstapjes maken. De voorkeur gaat uit naar bezoek in het weekend, maar in overleg kan ook gekozen worden voor een middag of dagdeel van 2 uur op een andere dag. Onze bewoner bekend is met moeilijk verstaanbaar gedrag. Met uitleg en handvaten van de begeleiding is de vrijwilliger hiermee snel bekend en is het gedrag goed hanteerbaar. Enige ervaring met mensen, waarbij sprake is van verstandelijke beperking, kan goed van pas komen.
Eisen
Ben jij de rustige, ondernemende persoon met humor, ben je geduldig en consequent? Dan is dit vrijwilligerswerk een mooie uitdaging voor jou.
Werkadres
Julianastraat 22
6097 BW
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
Man
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
25-50 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliƫnten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriƫnteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja