Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000629
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wij zoeken een wandel- en/of fietsmaatje voor onze bewoonster, een vrijwilliger die het leuk vindt om met haar naar buiten te gaan en samen met haar de omgeving te ontdekken. Deze dame is in het bezit van een elektrische side-by-side fiets die gebruikt kan worden voor korte toertjes of langere afstanden. Een blokje om, een grote wandeling of even een boodschap doen bij de plaatselijke bakker of supermarkt zou tot de vele mogelijkheden kunnen behoren. Onze bewoonster is een vrouw van 34 jaar met een ernstige verstandelijke beperking. Zij functioneert op peuterniveau en woont samen met nog 5 andere dames op Polderhof 3. Zij voelt zichzelf het meest prettig wanneer je gewoon jezelf blijft. Ze houdt van een dolletje en een beetje stoeien, maar vindt rustige momenten ook fijn. Wij respecteren de richtlijnen van het RIVM i.v.m. bestrijding van het Corona-virus
Eisen
Wij vragen een vrijwilliger die affiniteit en enige kennis heeft in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Iemand die graag actief buiten bezig is en dit graag met haar samen wil doen. Er is altijd een beroepskracht aanwezig op de woning die de vrijwilliger ondersteuning biedt. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom en plannen wij een uitgebreid kennismakingsgesprek.
Werkadres
Polderhof 3
6097 GR
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
vanaf 18 jaar
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliƫnten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriƫnteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja