Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000525
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wandelmaatje gevraagd. Onze bewoner is een man van 58 jaar, die graag wandelt en hierbij begeleiding nodig heeft. Hij vindt het fijn om buiten te zijn, ergens wat te kunnen drinken en rond te kijken. Er is sprake van een ernstige verstandelijke beperking en functioneren op peuterniveau. Hij praat niet, maakt soms wat geluiden maar begrijpt eenvoudige zinnen. Onze bewoner is slechtziend, maar kan goed meelopen aan een arm. Soms kan hij onrustig zijn in zijn bewegingen. Gewenste aanwezigheid : op maandagavond rond half zeven een wandeling maken en op zaterdagmiddag een wandeling maken en wat gaan drinken.
Eisen
Wij zoeken iemand met affiniteit voor, en enige kennis over het omgaan met mensen waarbij sprake is van een verstandelijke beperking. We zoeken iemand die begripvol en geduldig is en zelf ook graag wandelt. De beroepskracht zal de vrijwilliger ondersteunen en handvaten geven in de omgang met de bewoner.
Werkadres
Heerepad 23
6097 DJ
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di-vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
wisselend
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
di t/m vrij
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80
Proefperiode
Ja
Te weten
n.v.t.
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliƫnten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriƫnteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja