Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000536
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger, die houdt van klussen en samenwerken met mensen met een matige tot licht verstandelijke beperking. Werkzaamheden worden samen verricht met een werkbegeleider van de dagbesteding, deze is op de werkplek aanwezig of in de nabijheid om ondersteuning te bieden. Ons serviceteam bestaat uit 6 cliënten. Je gaat samen met de cliënten en werkbegeleider klussen uitvoeren binnen de woningen van Sint Anna , ( Heel, Roermond / Weert) en de ambitie is om ook inwoners van Heel en omstreken te benaderen wanneer zij een klus hebben. Denk hierbij aan: • Meubilair demonteren / kleine verhuizingen/ Ikea kasten in elkaar zetten. • Grof afval naar de milieustraat brengen • Allerlei ophangwerkzaamheden, schilderijen, afvalbakjes of zeep dispensers monteren, demonteren en lampen ophangen. • Terras afspuiten met hoge druk • Herstelwerkzaamheden aan de bestrating. • Tuinwerkzaamheden. • Schilderwerkzaamheden. • Gaatjes dichten in muren . Er is een bus beschikbaar om naar de diversen locaties te gaan. Er kan op een rustige manier gewerkt worden: komt de klus vandaag niet af dan gaan we morgen verder.
Eisen
Op een rustige manier kunnen werken en het fijn vind om met mensen samen te werken. Affiniteit hebben met mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking.
Werkadres
Panheelderweg 3A
6097 AH
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
6
Leeftijdscategorie doelgroep
jeugdigen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
Maandagochtend van 08:30 tot 12:30 uur en donderdag van 08:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00 of gedeeltes hiervan. Alles in overleg.
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
vanaf 18 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja