Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000551
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wij zijn op zoek naar een lieve vrijwilliger voor een vrouw van 38 jaar met een ernstige verstandelijke en visuele beperking. Een geduldige vrijwilliger die met haar kleine activiteitjes wil gaan doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wandelen, fietsen in een rolstoel fiets, snoezelen, zwemmen e.d. Deze bewoonster van Polderhof 3 is blind en kan enorm genieten van het buiten zijn, de geluiden die ze kan horen op diverse plekken en de beleving van bijvoorbeeld water, wind of zon op haar huid. Goede communicatie is belangrijk. De groepsbegeleiding zal een rol spelen om te zorgen dat communicatie tussen onze bewoonster en de vrijwilliger goed gaat verlopen. De vrijwilliger zal in eerste instantie samen met iemand van de begeleiding gaan kennismaken en de activiteiten samen gaan ondernemen. Wanneer de vrijwilliger zich op zijn / haar gemak voelt, zouden activiteiten alleen kunnen worden uitgevoerd.
Eisen
De vrijwilliger moet open staan om o.a. te leren begrijpen wie zij is, wat ze wel en niet kan en hoe je een juiste benadering/bejegening nastreeft.
Werkadres
Polderhof 3
6097 GR
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
6
Leeftijdscategorie doelgroep
volwassen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
Bezoekmomenten kunnen in dagen en tijden in overleg worden afgesproken. We zijn niet aan dag of tijd gebonden maar kunnen met de vrijwilliger overleggen waar de mogelijkheden van hem of haar liggen.
Minimum aantal uren
In overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliƫnten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriƫnteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja