Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000494
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wij zijn opzoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor een lieve dame van 62 jaar die van uitstapjes/activiteiten houdt. Ze vindt het bijvoorbeeld heerlijk om mee te gaan op de rolstoelfiets, toeren met de auto of om mee te gaan wandelen, ergens een kopje koffie te gaan drinken of eventueel zwemmen. Deze dame kan duidelijk maken wat ze wel en niet leuk vindt door middel van non-verbale communicatie. Voor grotere afstanden maakt onze bewoonster gebruik van een rolstoel i.v.m. astma. Wij zouden het fijn vinden wanneer er 1 keer per week met deze dame een activiteit wordt ondernomen. Vrijwilliger mag zelf aangeven welke dag en dagdeel het beste uitkomen. De voorkeur gaat uit naar iemand die in het bezit is van een eigen auto. Op de woongroep is altijd begeleiding aanwezig waar je met vragen terecht kunt.
Eisen
Ben jij enthousiast en kun je je plezier halen uit kleine signalen die de cliënt geeft en hier op in spelen? Heb je een beetje ervaring met mensen met een verstandelijke beperking en non-verbale communicatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Werkadres
Kastanjelaan 11
6097 GN
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di-wo-do-vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
8
Leeftijdscategorie doelgroep
middelbare leeftijd
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
n.v.t.
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja