Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000502
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger om met onze oude wordende cliënt te wandelen en koffie drinken op de Pia Hoeve. Onze bewoonster houdt erg van beestjes en zou graag hiermee gaan knuffelen. Ook houdt ze van gezellig kletsen. Bij het wandelen heeft ze hulp nodig: ze loopt met een rollator en voor lange afstanden maakt ze gebruik van een rolstoel. Er is altijd begeleiding aanwezig op de woongroep. De aanwezige beroepskracht ondersteunt de vrijwilliger en bewoonster bij het onderhouden en stimuleren van contacten. Deze dame wordt 80 jaar en communiceert op kinderlijk niveau. Werktijden gaan in overleg met de groepsbegeleiding. De voorkeur van deze activiteiten gaat uit naar de middaguren gedurende de hele week, voor de bewoonster zou 14.00 uur een ideale tijd zijn.
Eisen
Ben jij een diervriendelijke mens met humor, houd je van gezelligheid en wandelen? Heb je een luisterend oor en ben je in staat om een rolstoel te duwen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Heb je zelf een huisdier? Deze mag je altijd meenemen naar de woongroep om mee te knuffelen.
Werkadres
Polderhof 13
6097 GR
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
ouder wordende bewoners
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
tussen 18 en 80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja