Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Algemene hulpdienst medewerker

Vacaturenummer
LEU000438
Doelgroep
Volwassenen
Organisatie
De Luisterlijn
Doelstelling organisatie
De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek via telefoon, chat en mail. Met dank aan ruim 1000 vrijwilligers worden er dag en nacht gesprekken gevoerd vanaf locaties in het hele land en vanuit thuis. Voor Limburg zijn wij gevestigd in Venlo en Heerlen.
Taakinformatie
Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich door jouw luisterend oor gehoord, gesteund en krijgen soms zelfs inzicht in een probleem of vraag. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn op locatie Venlo ben je onderdeel van een landelijk team dat zorgt voor dag en nacht bereikbaarheid van de Luisterlijn. Mensen kunnen per telefoon, e-mail en chat terecht voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. De behoefte aan deze echte aandacht is groot, vrijwilligers van de Luisterlijn voeren zo’n 250.000 gesprekken per jaar. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt! Er vindt van te voren een selectiegesprek plaats.
Eisen
Een vooropleiding of werkervaring is niet vereist.  Wel is het belangrijk dat je ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda om dit werk te doen. Verder is het belangrijk dat je leergierig bent, een open houding en interesse in de medemens hebt.
Werkadres
thuis of op locatie in Venlo
geheim
Venlo
077-3514057
Contactpersoon vacature
Monique Nas
Contactpersoon bereikbaar
alle ochtenden behalve woensdag
Welke doelgroep
volwassenen vanaf 18 jaar
Groepsgrootte doelgroep
nvt
Leeftijdscategorie doelgroep
volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
langere duur
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
4 u/ 1 dienst per 4 uur per week, 1x per maand een nachtdienst
Aantal vrijwilligers
10
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
een vooropleiding of werkervaring is niet vereist
Gewenste eigenschappen
met aandacht kunnen luisteren, inlevingsvermogen
Leeftijd vrijwilliger
va 18 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Nee
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Je volgt eerst een basistraining inclusief een mentorperiode met en ervaren vrijwilliger. Deze basistraining is SPEN-gecertificeerd. Ook na de basistraining blijf je scholing en training krijgen om je kennis en gespreksvaardigheden te ontwikkelen.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja