Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Educatie, informatica, media, publiciteit

Vacaturenummer
LEU000532
Doelgroep
Volwassenen
Organisatie
Synthese
Doelstelling organisatie
Synthese is een onderneming voor zorg en welzijn geworteld in Noord- en Midden-Limburg. Wij bieden onder andere ondersteuning bij initiatieven in buurt, dorp of wijk. En bij het vormgeven van een aangename leefomgeving, inzet voor elkaar of individuele vragen over gevoel, relaties, werk en geld, opvoeden en gezin. We streven er naar dat iedereen meedoet.
Taakinformatie
Vrijwillige Taalcoach op Maat in de gemeente Leudal is een project van het Bibliocenter ism Welzijnsorganisatie Synthese Een op de negen volwassen Nederlanders heeft zodanige problemen met de taal dat hij/zij moeite heeft om goed mee te kunnen doen in de maatschappij. Met het project 'taalcoaching op maat' worden inwoners uit Leudal ondersteund om vaardiger te worden in taal. Omdat de problematiek met taal vaak van generatie op generatie wordt overgedragen richten we ons met name op hulp aan het gezin en de kinderen. Een vrijwilliger kan laten zien dat het leuk is om met taal bezig te zijn, bijvoorbeeld door in het gezin voor te lezen of samen een woordspelletje te doen. Of kan worden gevraagd mee te gaan naar de bibliotheek, mee te helpen post lezen of een aanvraag in te vullen. We bieden taalcoaching op maat! We zijn op zoek naar vrijwilligers. Wilt u meer weten van dit project of wilt u zich aanmelden als vrijwillige taalcoach neem gerust contact met ons op.
Eisen
Affiniteit met de Nederlandse taal, een geduldige werkhouding en kunnen luisteren is wel belangrijk om dit werk te kunnen doen.
Werkadres
Markt 6
6088BP
Roggel
0475-745138
Contactpersoon vacature
Yvonne Reijnders
Contactpersoon bereikbaar
maandag tm vrijdag
Welke doelgroep
met name jonge gezinnen en volwassenen
Groepsgrootte doelgroep
nvt
Leeftijdscategorie doelgroep
kinderen en volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
in overleg
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
gemiddeld 2 per week
Aantal vrijwilligers
3
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
nvt
Gewenste eigenschappen
Empatisch vermogen
Leeftijd vrijwilliger
nvt
Proefperiode
Ja
Te weten
Betrokkenheid en plezier in het werk vinden wij heel belangrijk. Dat komt de vrijwilliger en cliënt beide ten goede. Daar streven we naar.
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
De vrijwilliger heeft een vast contactpersoon voor begeleiding. Het 1e gesprek wordt samen met deze contactpersoon afgestemd voor kennismaking en verdere afspraken bij de cliënten. Daarnaast is er met regelmaat een overleg moment met collega vrijwillige taalcoaches.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja