Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Buitenwerk, dieren, tuin en natuur

Vacaturenummer
LEU000171
Doelgroep
Jeugd en Jongeren
Organisatie
Bezoekerscentrum Leudal
Doelstelling organisatie
Educatie en informatievoorziening op gebied van Natuur & Milieu, Streek & Erfgoed, Duurzaamheid voor kinderen en volwassenen en informatie aan Toeristen en Recreanten.
Taakinformatie
Schoolgids / jeugdgids Samen met een collega begeleiden van excursies van groepjes kinderen in de basisschool-leeftijd; hen natuur laten beleven gastlessen geven op scholen voor primair onderwijs inhoud samenstellen en begeleiden van kinderfeestjes in het Leudal Plaats van de werkzaamheden: het natuurgebied Leudal in de omgeving van het BCL scholen die de gastlessen aanvragen Voor een indruk van de verschillende soorten vrijwilligerswerk zie: https://youtu.be/RSzwIKbLK3o
Eisen
te verkrijgen via de gratis interne opleiding school/jeugdgids en begeleiding door ervaren collega's: Excursie- en natuurbelevingstechnieken en daarbij behorende communicatieve vaardigheden. Basiskennis van het gebied waar excursies plaats vinden.
Werkadres
Roggelseweg 58
6081 NP
HAELEN
0475-49 70 10
Contactpersoon vacature
Betty Salden
Contactpersoon bereikbaar
variabel
Welke doelgroep
jeugd
Groepsgrootte doelgroep
variabel
Leeftijdscategorie doelgroep
basisschool leeftijd
Duur vrijwilligerswerk
onbeperkt
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
Variabel, in overleg; ca 2x per maand. per keer: ca 3 uur met 1/2 uur- 1 uur voorbereiding, afhankelijk van de activiteit.
Aantal vrijwilligers
Onbeperkt
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
te verkrijgen via de gratis interne opleiding school/jeugdgids en begeleiding door ervaren collega's
Gewenste eigenschappen
Affiniteit met kinderen in basisschoolleeftijd en interesse voor de natuur.  Klantvriendelijk, representatief  Flexibel inzetbaar  Samenwerking in een team van vrijwilligers  Brede interesse en positieve houding t.a.v. werk en doelstellingen van Bezoekerscentrum Leudal
Leeftijd vrijwilliger
>20
Proefperiode
Ja
Te weten
Reiskosten vergoeding tot max 15 km enkele reis
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Interne opleiding en begeleiding door ervaren collega’s (Na)scholing op gebied van excursietechnieken en communicatie met groepen, natuur(beleving), milieu en duurzaamheid, streekgeschiedenis en erfgoed.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja