Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000755
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Ben jij ook een fan van wielrennen? Wij zijn op zoek naar mensen die als hobby de wielrensport beoefenen en samen met een van onze bewoners wil gaan fietsen. Dit kan op individuele basis, maar mogelijk vind je het ook leuk om straks met een klein clubje een rondje te fietsen. Hoe klein of groot het rondje zal zijn maakt eigenlijk helemaal niet uit, dit zal zich vanzelf uitwijzen en maatwerk zijn. Het gaat om “bewegen” met daarbij een stukje individuele aandacht, vooral in de recreatieve sfeer. Onderweg een terrasje pikken of een ijsje eten is natuurlijk altijd leuk. Op dit moment zijn er al 6 enthousiaste jongeren die graag willen gaan wielrennen. Wielrenfietsen zijn al aanwezig voor deze “fietskanjers” en voor de rest van de benodigde outfit wordt gezorgd. Mogelijke tijden voor het ondernemen van deze activiteit zijn op woensdagmiddag, de weekenden en verdere doordeweekse dagen vroeg in de avonduren. In overleg is veel mogelijk en enige regelmaat is wenselijk. De afspraken voor de activiteit worden samen met de begeleiding gemaakt. Natuurlijk gaan we eerst mogelijkheden creëren om elkaar te leren kennen en krijg je de nodige instructies voor het begeleiden. Bij het wielrennen zal doorgaans geen begeleiding aanwezig zijn, wel kun je altijd telefonisch terugvallen op de medewerkers die in dienst zijn.
Eisen
Het is voor ons wel belangrijk dat jij iemand bent, die overwicht heeft en de regie kan houden. Ben je sportief en heb je wielrennen als hobby, reageer dan en laat ons samen een hele leuke tijd tegemoet gaan. We zijn blij met elk moment dat jij je als fietsvriend wil gaan inzetten.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
mensen met een (licht) verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
in overleg
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
10
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
vanaf 18 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja