Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000759
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Lekker toeren in Heel en omgeving. Jack, een man van 62 jaar, is op zoek naar iemand die met hem gaat toeren. Hij geniet van het in de auto zitten en te kijken naar de omgeving. Het ritje bedraagt maximaal een half uur en zal dus in de omgeving van Heel plaats vinden. Er zijn meer als voldoende toertjes te maken in deze mooie omgeving bij de Maas. De activiteit wordt altijd in overleg met de begeleiding gepland en kan plaats vinden op maandagavond, woensdagmiddag en in het weekend. Wanneer dit met regelmaat aangeboden wordt, bijvoorbeeld een keer per week of een keer in de twee weken, zou dit erg fijn zijn. Maar: we zijn blij met alles! Natuurlijk worden de gereden kilometers vergoed. Jack heeft een ernstige verstandelijke beperking, kan niet praten maar begrijpt heel veel. In zijn enthousiasme maakt hij geluiden en soms ongecontroleerde bewegingen. Wachten vindt Jack niet fijn, is dan ongeduldig maar blijft een lieve man. Alle bijzonderheden worden je verteld in een kennismakingsgesprekje. Er is altijd begeleiding aanwezig waar je informatie aan kan vragen en waar je te alle tijden op terug kunt vallen. En je wordt warm onthaald met koffie, koekje en een praatje.
Eisen
Ben jij een persoon die niet schrikt van geluidjes en onverwachte bewegingen? Kun jij wat tijd vrij maken om met regelmaat een half uurtje te komen toeren? Ben je in het bezit van een auto en geldig rijbewijs? Dan ben je van harte welkom en zijn we heel blij met elk aanbod. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent en ook leeftijd speelt geen rol.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 14.30 uur
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
8
Leeftijdscategorie doelgroep
senioren
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18 tot 80 jaar
Proefperiode
Ja
Te weten
n.v.t.
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van het bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen st. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk beperkte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek. Heb je interesse, meld je dan aan….je bent altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja