Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000610
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Ben jij “in” voor afwisselende activiteiten 1 of 2 keer per maand? De vrijwilliger die deze vacature aanspreekt krijgt met een hele vrolijke enthousiaste jongen te maken die altijd blij is wanneer iemand speciaal voor hem naar de groep komt, of samen iets wilt gaan ondernemen. Hij is 25 jaar en je kunt goede gesprekken met hem voeren. Daarnaast fietst hij veel en graag op zijn shopperfiets en is verkeersveilig. Zijn overige interesses zijn heel ruim: terrasje pikken, uitgaan, uit eten, shopperfiets- clubje, winkelen, samen koken en staat hij open voor nieuwe activiteiten. Hij is geheel zelfstandig en neemt zelf initiatieven. Afspraken worden in overleg gemaakt met zijn persoonlijk begeleider en voor de activiteiten zijn financiële middelen aanwezig Onze voorkeur gaat uit naar een jongeman (leeftijd 25-35) die het fijn zou vinden om het leven van hem weer kleur te geven, zodat hij ook een persoon in zijn leven krijgt die leuke dingen met hem wilt doen. Hij vindt het heel fijn om een band met je op te bouwen omdat zijn sociale netwerk erg klein is. De groep waar hij woont bestaat uit 7 jongeren in de leeftijd van 21 tot 35 jaar met een licht verstandelijke beperking: 6 jongens en 1 meisje. In het bezit zijn van een auto is gewenst omdat hij er graag op uit wilt gaan. Bezoekjes minimaal 1 keer per maand, maximaal 1 keer per 2 weken is perfect. Overdag werkt hij tot 16 uur, op woensdag middag heeft hij vrij dus op woensdag zijn er meer mogelijkheden. Als vrijwilliger zal je begeleid worden door de aanwezige groepsbegeleiders.
Eisen
Ben jij enthousiast, heb je humor, ga je serieuze gesprekken niet uit de weg en spreken de hobby’s van onze bewoner je aan? Dan ben jij de persoon die een fijne rol in het leven van hem gaat invullen.
Werkadres
Julianastraat 20
6097 BW
St. Anna, onderdeel van Koraal
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
21 tot 35
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
1 a 2 keer per maand
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
Man
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
25-35 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja