Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000740
Doelgroep
Jeugd en Jongeren
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wordt jij mijn maatje om samen leuke dingen te ondernemen? Hallo! Ik ben Kyra, een zelfstandige jongedame van 21 jaar met een licht verstandelijk handicap. Samen met 6 jeugdigen woon ik op Kapellaan en hoop via deze weg een maatje of buddy te vinden om vriendschap op te bouwen. Ik klets graag over van alles en nog wat. Vooral over mijn diertjes en mijn interesse in verschillende wereldleiders: met name de landen Rusland, Oekraïne en Polen betekenen veel voor mij. Wie vindt het leuk en heeft tijd om samen met mij uitjes te maken? Denk hierbij aan stukjes toeren, wandelen, samen naar een museum, kinderboerderij/dierentuin, attractiepark, culturele bezoekjes, bioscoop of uit eten gaan. Voor deze uitstapjes ben ik een zakcentje aan het sparen en hoop ik binnenkort samen met een maatje op pad te kunnen gaan. Maar we kunnen ook thuis gezellig kletsen, koken of een filmpje kijken. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrijwilligster van middelbare leeftijd die ongeveer 1 keer per twee weken tijd voor mij vrij kan maken. Iemand waar ik mee kan lachen. Het zou fijn zijn wanneer je in het bezit bent van een auto, doch dit is niet noodzakelijk. De mogelijke tijden voor het ondernemen van een activiteit liggen in de avonduren en het weekend. De afspraken voor de activiteit worden samen met de begeleiding gemaakt. Natuurlijk gaan we eerst mogelijkheden creëren om elkaar te leren kennen en krijg je instructies hoe je mij het beste kunt begeleiden. Bij activiteiten die buitenshuis plaatsvinden zal geen begeleiding aanwezig zijn. Wel kun je altijd telefonisch terugvallen op de begeleiding.
Eisen
Het is voor mij wel belangrijk, dat jij iemand bent die duidelijk is, zich aan de gemaakte afspraken kan houden en standvastig blijft. Individuele aandacht en samen leuke dingen doen, passend bij mijn interesses zou heel mooi zijn.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Hilde Smeets
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
1
Leeftijdscategorie doelgroep
21
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
Vrouw
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
middelbare leeftijd
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja