Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000538
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Voor Uniek in Maasbracht zijn we op zoek naar een spontane en enthousiaste vrijwilliger die ons een aantal zaterdagen in de maand kan komen helpen in de horeca. Uniek is een werk/leerplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij bieden dagbesteding en werkgelegenheid aan deze mensen. De werkzaamheden bij Uniek bestaan merendeel uit gerechten maken, drankjes maken, bediening, kassa bedienen en eventueel afwassen. Dit alles doe je samen met onze cliënten die in de horeca werkzaam zijn. Daar waar het gewenst is, ondersteunt de professional de vrijwilliger in de begeleiding naar cliënten toe. Je word goed ingewerkt door de professional. Enige rust in je begeleiding naar cliënten toe is gewenst. De werktijden zijn op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Dit is ook de tijd dat de horeca geopend is. De mogelijkheid om extra dagen ingezet te worden bij bv feestactiviteiten bij Uniek, bestaat ook. Dit gaat altijd in goed overleg, en indien je dit zelf wenst. Je kunt hierbij denken aan moonlightshopping, kermiszaterdag.
Eisen
Wij zoeken een spontane en enthousiaste vrijwilliger, die eventueel bekend is met horecawerkzaamheden en affiniteit heeft met de doelgroep verstandelijk gehandicapten of gemotiveerd is hierin te leren.
Werkadres
Markt 1
6051 DZ
Maasbracht
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
8
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassen en middelbare leeftijd
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
De werktijden zijn op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Minimum aantal uren
in onderling
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
vanaf 18 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja