Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000730
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Heb jij hart voor onze ouderen? Wie vindt het leuk om in de weekenden ondersteuning te geven bij diverse activiteiten? Hierbij denken we bijvoorbeeld aan wandelen, koken, terrasje pikken, gezelschapsspellen spelen en uitstapjes maken. Het vrijwilligerswerk kan voor de hele groep gelden, maar ook individuele activiteiten met onze bewoners behoort tot de mogelijkheden. Uitstapjes worden gemaakt met de regiotaxi, dus is het niet noodzakelijk dat je een eigen auto bezit. Het zou mooi zijn dat iemand hun dag komt doorbreken en ze even een ander gezicht gaan zien. We zijn blij met elk aanbod met je aanwezigheid in het weekend en sporadisch kan er ook een vraag zijn om buiten de weekenden ondersteuning te geven bij activiteiten. Maar je bepaalt zelf of dit gaat passen. Onze senioren in de leeftijd van 70 tot 90 jaar zijn bekend met een matig verstandelijke beperking. De groep bestaat uit 1 man en 7 dames die houden van gezellige kletspraatjes. Bijna iedereen is mobiel en maakt gebruik van een rollator. Een persoon is volledig afhankelijk van de rolstoel, meerdere mensen maken bij het wandelen ook gebruik van een rolstoel. Alle bijzonderheden worden je verteld in ons kennismakingsgesprek. Je kunt te alle tijden met vragen bij de begeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders aanwezig. We vragen vrijwilligers in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, we hebben geen voorkeur voor man of vrouw. Dit vrijwilligerswerk is ook erg interessant voor studenten die ervaring op willen doen!
Eisen
Ben jij een rustig persoon en heb je het inlevingsvermogen voor onze bewoners? Ben je een gezelligheidsmens, respectvol en in staat om een rolstoel te duwen? Vind je het leuk om samen met onze bewoners op pad te gaan? Dan ben jij degene waar onze bewoners naar op zoek zijn.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Hilde Smeets
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
ouderen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
van 70 tot 90 jaar
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
4
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
tussen 18 en 80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja