Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000734
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wil jij je hobby met ons delen? Wie heeft een te gekke hobby waar onze jeugdigen en jong volwassenen ook grote passie voor hebben? Een kleine opsomming van hobby’s zijn bijvoorbeeld vissen, modeltreinen, fotografie, uitbreiding en reparaties van computers en gamen. Maar wellicht heb jij zelf een hobby die reuze interessant is voor onze bewoners. En wat niet is kan nog komen! Natuurlijk moeten we wel altijd in overleg blijven wanneer er iets aangeschaft moet worden. Jij bepaalt wat je inzet kan zijn en op welke dag je hier tijd voor kunt maken. In principe zijn we blij met elk aanbod. Onze bewoners zijn bekend met een licht verstandelijke beperking. Dit betekent in praktijk dat je zaken duidelijk uit moet leggen en soms deze uitleg ook een keer moet herhalen. Daarom vinden wij het wel noodzakelijk dat je de Nederlandse taal beheerst. De start van de activiteit is op individuele basis. De kans zit er wel in dat meerdere bewoners dezelfde hobby hebben en het heel leuk vinden om in een klein groepje te werken. Uitbreiding wordt alleen gerealiseerd wanneer je hiervoor open staat. Alle bijzonderheden worden je verteld in ons kennismakingsgesprek. Je kunt te alle tijden met vragen bij de begeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders aanwezig. We vragen een vrijwilliger in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, we hebben geen voorkeur voor man of vrouw. Dit vrijwilligerswerk is ook erg interessant voor scholieren die ervaring op willen doen!
Eisen
Ben jij een rustig persoon, geduldig en standvastig? Ben je sociaal en weet je de grenzen te bewaken? Vind je het leuk om samen met onze bewoners te gaan hobbyen en is zelfstandigheid een van je eigenschappen? Dan is dit vrijwilligerswerk echt iets voor jou!
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
jong volwassenen
Groepsgrootte doelgroep
wisselend
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
5
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Te weten
(-)
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja