Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Taalcoach

Vacaturenummer
LEU000731
Doelgroep
Volwassenen
Organisatie
Bibliocenter
Doelstelling organisatie
Het creeren van waarde door het samenbrengen van de lokale gemeenschap met de wereld van kennis en lezen. Kerntaken: lezen, leren, informeren.
Taakinformatie
Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken, beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is dit misschien wel iets voor jou! .
Eisen
Wat moet je kunnen? Een onderwijsachtergrond is niet noodzakelijk. Je moet taal leuk vinden, graag met mensen werken en beschikken over inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen en veel geduld. Elke cursist is anders: hier moet je flexibel op in kunnen spelen.
Werkadres
In de Neerakker 2a
6093 JE
Heythuysen
0636126111
Contactpersoon vacature
Toos Jenniskens
Contactpersoon bereikbaar
maandag tm donderdag
Welke doelgroep
Volwassenen die de Nederlandse taal willen oefenen.
Groepsgrootte doelgroep
2-3
Leeftijdscategorie doelgroep
18+
Duur vrijwilligerswerk
2 jaar
Werktijden
Woensdagavond van 18.00-20.00 uur
Minimum aantal uren
2
Aantal vrijwilligers
3
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
nvt
Gewenste eigenschappen
• Betrouwbaar. • Integer. • Flexibel.
Leeftijd vrijwilliger
18+
Proefperiode
Ja
Te weten
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG): Bezoekers van de Bibliotheek komen uit alle leeftijdscategorieën en groepen in onze samenleving. Voor de vrijwilligers die bij hun inzet voor de Bibliotheek veel in contact staan met kinderen en andere kwetsbare groepen vraagt Bibliocenter om een VOG bij aanvang van het vrijwilligerswerk
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Begeleiding door gecertificeerde docenten. En je krijgt een korte en leuke training waarin je informatie krijgt over de (autochtone en allochtone) doelgroep en over hoe volwassenen leren. Je leert hoe je jouw cursist(en) kunt motiveren, begeleiden en coachen tijdens het leren lezen en schrijven. De (gratis) training bestaat uit vier dagdelen.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja