Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000717
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Aansluiten bij uitstapjes en diverse activiteiten. Wie vindt het leuk om aanwezig te zijn bij uitstapjes en binnen- en buitenactiviteiten? Bij uitstapjes denken we aan bijvoorbeeld meegaan naar een pretpark, met z’n allen lekker naar de stad of bioscoop, concerten of buitenoptredens. Onder binnen- en buitenactiviteiten vallen heel veel zaken zoals koken, kaarten, lekker in het bos uitwaaien, fietsen, op het binnenplein sporten of misschien heb jezelf hele leuke ideeën! Bijna niets is te gek. Onze bewoners zijn bekend met een licht verstandelijke beperking. Dit betekent in praktijk dat je zaken duidelijk uit moet leggen en soms deze uitleg ook een keer moet herhalen. Het groepje waarmee je samen de activiteit onderneemt bestaat uit maximaal 5 personen, maar het kan ook op individuele basis. Alle bijzonderheden worden je verteld in ons kennismakingsgesprek. Je kunt te alle tijden met vragen bij de begeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders aanwezig. We vragen vrijwilligers in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, we hebben geen voorkeur voor man of vrouw. Dit vrijwilligerswerk is ook erg interessant voor scholieren die ervaring op willen doen!
Eisen
Ben jij een rustig persoon, geduldig en standvastig? Ben je een gezelligheidsmens weet je de grenzen te bewaken? Vind je het leuk om samen met onze bewoners op pad te gaan en is een beetje creativiteit en zelfstandigheid een van je eigenschappen? Dan ben jij degene waar onze bewoners naar op zoek zijn.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke handicap
Groepsgrootte doelgroep
5
Leeftijdscategorie doelgroep
jeugd/ jong volwassen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
4
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
tussen 18 en 80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja