Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Gastvrouw/heer, beheer

Vacaturenummer
LEU000769
Doelgroep
Jeugd en Jongeren
Organisatie
Bibliocenter
Doelstelling organisatie
Bibliocenter biedt een relevante publieke voorziening waar inwoners van de regio de mogelijkheden vinden om een leven lang te kunnen leren. De bibliotheek fungeert als Open Leer Centrum waar formele en informele leerprocessen worden ondersteund, waar kennisdeling en uitwisseling van ideeën centraal staan en waar ??een leven lang leren?? wordt ondersteund door programmering van een digitaal en fysiek aanbod van cursussen, workshops en netwerkbijeenkomsten en dergelijke. Dit vanuit laagdrempelige locaties met een aantrekkelijke, gastvrije ambiance en aangevuld met een passende collectie media. Als voorziening die voor, naast en na de school beschikbaar is blijven we voor de periode 2021-2024 inzetten op de functies lezen, leren en informeren. Een belangrijke en brede rol in de samenleving waarmee we het lezen stimuleren, laaggeletterdheid bestrijden, mensen helpen met het aanleren van digitale vaardigheden en met het gebruik van digitale overheidsdiensten. Bibliocenter is er voor iedereen: van jong tot oud, van elk opleidingsniveau en elke achtergrond.
Taakinformatie
Bibliocenter is op zoek naar een vrijwilliger voor het bibliotheekpunt in Horn. Daar helpt u kinderen en volwassenen bij het vinden van boeken en andere materialen. U ondersteunt bij het reserveren, u maakt bezoekers wegwijs in de bibliotheek en u ruimt teruggebrachte materialen op. Verder draagt u zorg voor het verwerken van gereserveerde boeken.
Eisen
U heeft affiniteit met lezen en leren. U bent representatief en klantvriendelijk U bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar.
Werkadres
Gravin Annastraat 14
6085 CJ
Horn
0882432000
Contactpersoon vacature
Thea van Pol
Contactpersoon bereikbaar
Maandag en dinsdag: 8.30 - 16.30 uur, woensdag en donderdag: 9.00 - 14.00 uur
Welke doelgroep
Alle doelgroepen
Groepsgrootte doelgroep
Onbekend
Leeftijdscategorie doelgroep
0-99
Duur vrijwilligerswerk
onbepaalde tijd
Werktijden
woensdag 14.30 - 16.30 uur of donderdag 14.30 - 16.30 uur
Minimum aantal uren
2
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
-
Gewenste eigenschappen
Het kunnen werken met computers is een pré.
Leeftijd vrijwilliger
-
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Nee
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Begeleiding en training door één van onze medewerkers
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja