Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000593
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
Stichting Gehandicaptenzorg Limburg
Doelstelling organisatie
SGL biedt zorg op maat aan volwassen met een lichamelijke beperking en/of een Niet-Aangeboren-Hersenletsel. Deze zorg is er op het gebied van wonen, dagbesteding en begeleiding. SGL heeft ongeveer 34 locaties, die zijn verspreid over geheel Limburg.
Taakinformatie
ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGER ONDERSTEUNEN ACTIVITEITEN VOOR LICHT DEMENTERENDE CLIËNTEN/AC DE MAASHORST Bent u die enthousiaste vrijwilliger die wij zoeken voor het ondersteunen bij allerhande activiteiten voor ons activiteitencentrum De Maashorst? Voor ons activiteitencentrum De Maashorst – AC De Maashorst - zijn wij op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers voor onze cliënten met lichte dementie. Wij zijn vooral op zoek naar iemand die er plezier aan beleeft om bij te dragen aan een stukje gezelligheid bij en voor onze cliënten! De activiteiten waarbij u helpt zijn divers van aard! Wij starten de ochtend rustig; u ontvangt onze cliënten met een kopje koffie/thee bij aankomst op het activiteitencentrum (10.00 uur). Vervolgens ondersteunt u de cliënten bij hun activiteiten. Denk hierbij aan bewegingsactiviteiten, creatieve activiteiten, educatieve activiteiten etc. Als vrijwilliger assisteer je de begeleider, help je de cliënt mee met hun activiteiten. We zoeken een vrijwilliger die energie uitstraalt, rustig van aard, structuur hoog in het vaandel heeft, sociaal is ingesteld, kan luisteren en in gesprek kan gaan met mensen, stimuleert en oog heeft voor sfeer en gezelligheid! Iemand die er veel plezier aan beleeft om een praatje met onze cliënten te maken! SGL is een stichting voor volwassen gehandicapten. SGL ondersteunt, begeleidt en verzorgt cliënten met een hersenletsel en/of een lichamelijke handicap op het gebied van behandeling, dagbesteding, begeleiding thuis, logeren en wonen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl. Tegenprestatie Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten. Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden op het gebied van dementie, NAH en afasie. Bijzonderheden Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de organisatie. Wij zoeken een vrijwilliger voor Meerdere vrijwilligers zijn gewenst! Wij zoeken vrijwilligers maandag, woensdag en/of vrijdag. De tijden voor alle dagen zijn: 10.00 tot 13.30 uur.
Eisen
Functie eisen: Van de vrijwilliger wordt een mate van zelfstandig functioneren gevraagd. Kunnen samenwerken, sociaal zijn ingesteld. Vriendelijk zijn, rustig van aard, oog hebben voor de mens en sfeer. Verder: - Inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep; - Respectvolle bejegening; - Goed met cliënten kunnen omgaan; de vrijwilliger is cliëntgericht bezig en gaat uit van de mogelijkheden van de cliënt; - Betrouwbaar; - Kennis en vaardigheden; - Afspraken nakomen; - Vriendelijk en rustig kunnen handelen.
Werkadres
Pastoor Geenenstraat 64
5991 BJ
Baarlo
077 - 477 28 20
Contactpersoon vacature
Anja Halmans
Contactpersoon bereikbaar
Ma, di en do
Welke doelgroep
Mensen met een (lichamelijke) beperking
Groepsgrootte doelgroep
Gevarieerd
Leeftijdscategorie doelgroep
Diverse leeftijden
Duur vrijwilligerswerk
Onbepaalde tijd
Werktijden
10.00 tot 13.30 uur
Minimum aantal uren
3 - 4
Aantal vrijwilligers
Meerdere vrijwilligers zijn gewenst
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
N.v.t.
Gewenste eigenschappen
Respectvolle bejegening
Leeftijd vrijwilliger
Niet van toepassing
Proefperiode
Ja
Te weten
Vrijwilligersovereenkomst.
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Door de begeleider
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja