Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000716
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Samen ritjes maken met pony en rijtuigje We zijn op zoek naar een vrijwilliger die ervaring heeft in het mennen van paarden/pony’s in combi met rijtuigje. Een gezonde meid van in de twintig jaar met een licht verstandelijke beperking heeft de wens om, samen met de vrijwilliger, ritjes te leren maken. In eerste instantie zal dit over het terrein van de Piahoeve gaan met mogelijk uitbreiding naar het terrein van St. Anna. Ze is volledig mobiel en kan dus goed lopen. Doet nu ook al de pony’s verzorgen en gaat er altijd mee wandelen maar ze wil graag wat meer leren over omgang met de pony’s. “Hoe met ik de pony inspannen en hoe moet ik handelen tijdens het rijden”. De jongedame zoekt graag de bevestiging of ze het wel goed doet, is nu nog onzeker wat te maken heeft met haar autisme. Duidelijke instructie in een ontspannen sfeer gaat haar zeker helpen. Daarnaast is ze altijd in voor een praatje. Gezelligheid staat voorop! We zoeken een vrijwilliger die 1 of 2 keer per week op de dinsdag en/of donderdag aanwezig kan zijn. De voorkeur ligt in de middag tussen 13.00u-14.30u, maar alles is bespreekbaar.
Eisen
Heb jij ervaring in de verzorging en het mennen van pony’s? Ben jij een rustig persoon en heb je het zelfvertrouwen om onze jongvolwassen vrouw de handelingen aan te leren? Beheers jij de Nederlandse taal en kun jij wat tijd vrij maken? Natuurlijk is er altijd een beroepskracht aanwezig die je ondersteunt in de begeleiding en waar je met vragen terecht kunt. We hopen dat je blij wordt van bovenstaande tekst en je met enthousiasme wil aanmelden om kennis met haar te maken.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag van 08.00-14.30 uur
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
1
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
1
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
verzorging en mennen van pony’s
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
n.v.t.
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van het bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen st. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk beperkte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek. Heb je interesse, meld je dan aan….je bent altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja